Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Talpmasszázs- talpreflexológia

A talpmasszázs egy több mint 4000 éves, tapasztalatokon alapuló tudomány, mely a természetgyógyászatban igen kedvelt gyógymód.

Elsődleges célja az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, de betegségek kiegészítő kezeléseként, bizonyos műtétek rehabilitációjaként is alkalmazható.

 

A talpmasszázs lényege:

Talpunkon idegvégződések találhatók, melyek összeköttetésben vannak egy-egy szervvel.

Ezen pontok ingerlésével információt küldünk az agynak az adott szerv egészségi állapotáról, mely válaszként megfelelő mennyiségű, oxigén dús vért küld a szervnek, serkentve ezzel az adott terület méregtelenítését, salaktalanítását valamint a gyógyulási folyamatok beindulását.

 

Amikor a talpmasszázs nem ajánlott:

  • rosszindulatú daganat, rákos megbetegedés
  • cukorbetegség, ha a beteg inzulinnal kezelt (egyéb esetben szabad)
  • veszélyeztetett várandósság teljes ideje alatt illetve a várandósság első 3 hónapjában (utána kifejezetten ajánlott) 
  • a lábon található fertőző bőrbetegségek esetén (pl.: gomba, szemölcs)
  • láz
  • súlyos idegkimerültség
  • üszkösödés, ödéma a lábon
  • heveny gyulladás a visszerekben, vénákban, trombózis
  • nyílt seb a masszírozandó területen
  • pacemaker

 

45 perc, 6 000 Ft

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Utrecht

(Timi, 2012.04.02 15:45)

Sziasztok
Vikihez 2010 decemberében kezdtem el talpmasszásra járni. Nagyon szerettem kb 5 naponta mentem el hozzá. Nagyon kellemes élmény volt, feltölti az embert lelkileg is. Persze kell, hogy nyitott legyél az ilyesmi dolgokra az életedben, akkor hatékonyabb.
Az ok, amiért elkezdtem járni masszásra, hogy a lányom születése után és a szoptatás miatt, valahogy felborult a hormonháztartásom. Elkezdtem cisztásodni, a nödoki elég nagy cisztát talált a petefészkemben. Nagyon megijedtem, mert azt mondta, ha nem ürül ki, akkor mütét is lehet a vége. Aztán kiderült, hogy a masszás segithet, ugyhogy belevágtunk Vikivel.Kb. 3- 4honapig jártam rendszeresen hozzá, de már az elsö kontrollon kisebb volt a ciszta. Ugyhogy minden jol végzödött. Köszi Viki
A masszást késöbb még egy fitoterápiás kezeléssel is kiegészitettem, hogy rendezödjenek a hormonjaim, ugyhogy most már a második babát várjuk. Köszi csajok még egyszer.
Timi

Re: Utrecht

(AquaViki, 2012.04.05 22:46)

Köszi Tim-Tim a kedves levelet!!! Nagyon örülök, hogy sikerült meggyógyulnod, és, hogy ebben én is szerepet játszhattam! Vigyázz magatokra és nemsokára írok neked, csak egy kis kitartás még :D
Viki