Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Kismama!

 

Kép

 

Külön köszöntelek oldalamon, örülök, hogy egymásra találtunk.

 

Néhány dologgal szeretnék hozzájárulni csodás állapotodhoz, melyek az esetleges felmerülő nehézségeken könnyebben átsegítenek (ha még nem lakozik a pocakodban a jövevény, akkor azért, ha már ott ficánkol, akkor azért); ezek az aquafitness, a talpmasszázs és a reiki.

Ha kérdésed van, bátran tedd fel akár a lap alján a Hozzászólásoknál, e-mailben (tlharmonia@yahoo.com), telefonon (06-70-369-8957) vagy személyesen!

  

Miért jó az aquafitness kismamáknak szülés előtt és után?

A víz természetes közegünk, jótékony hatással bír testre és lélekre. Elmerülhetsz a gondolataidban, a mozgás boldogsághormonokat szabadít fel benned, ringatja a pocakodban lévő babát, jótékony hatással van a leterhelt derekadra, hátadra, lábadra. Erősíti a gát és kismedence izmait, melyekre nagy szükség van a szülés pillanatában, valamint ezen izmok tornáztatásával esetlegesen elkerülhető a gátmetszés is. Amikor a kismama sebei szülés után behegedtek,a szervezet kellőképpen regenerálódott és ismét lehet menni uszodába, kiváló mozgásforma az igénybe vett izmok megerősítéséhez, derékfájás elkerüléséhez, segíti megelőzni az inkontinencia  valamint a szülés utáni depresszió kialakulását is. A mozgás következtében a pocakban lévő kisbaba oxigén dús vérhez jut a köldökzsinóron keresztül, születése után erősebb lesz az immunrendszere, és halacskaként fogja szeretni a vizet.

 

FONTOS!

MIELŐTT BÁRMILYEN MOZGÁSBA KEZDESZ POCAKOSAN, KÉRD KI NŐGYÓGYÁSZOD TANÁCSÁT! HA VESZÉLYEZTETETT KISMAMA VAGY, A NYÁKDUGÓ MÁR KIESETT, SZIVÁROG A MAGZATVÍZ, VAGY BÁRMILYEN VÉRZÉS MERÜL FEL, AKKOR SEMMIKÉPPEN NE GYERE!!!

Félsz az esetleges, vízben összeszedhető fertőzésektől? Ha igazán félsz, akkor inkább kerüld a közfürdőket. Ha nincs a szívedben, lelkedben, de elsősorban a fejedben félelem, akkor ne habozz, várlak szeretettel a 4. Hónaptól ameddig csak lehet. A baba pedig nem is lehetne biztonságosabb , védettebb helyen, mint a pocakodban. Jelzéseket fog adni, mi esik neki jól, és mi nem, szóval jó kis csapatot alkotva egy nagyon kellemes órán vehettek részt együtt.

  

Miért jó a talpmasszázs a kismamáknak szülés előtt és után, kispapáknak a fogantatás előtt?

Mielőtt talpmasszázsra jelentkezel, fontos tudd, hogy melyek azok a szituációk, amikor szigorúan kerülnöd kell bármiféle masszázst:

  • a várandósság első 3 hónapjában, vagyis a beágyazódáskor és a méhlepény kialakulásakor

  • ha veszélyeztetett kismama vagy, sajnos az egész idő alatt,míg elő nem bújik a kis jövevény, kerülnöd kell ezt a kényeztetésformát

  • az egyéb, a talpmasszázsra vonatkozó, nem a várandóssággal kapcsolatos kritériumokat kérlek, olvasd el a "Talpmasszázs" menü pont alatt

 

Fogantatás előtt

Ajánlott kismamáknak és kispapáknak egyaránt. Jótékony hatással van a szervezet egészére; segít kihajtani a méreganyagokat, kedvező hatást gyakorol a hormonrendszerre valamint az ivarmirigyek és a nemi szervek működésére, elősegítve ezzel a könnyebb megtermékenyülést.

   
Várandósság ideje alatt 
Kép

Az endorfin (boldogsághormon) termelését serkenti, mely görcsoldó hatású. A görcs sok kismama éjszakáját megkeseríti. Biztosan többen ébredtetek már kellemetlen lábikra görcsre. Az endorfin sokszor jó szolgálatot tesz, amikor a hormonok megviccelnek, és egyik pillanatról a másikra sírni volna kedved. Ahogy a baba növekszik, egyre nagyobb súlyt kell az édesanyának cipelnie, mely megterheli a gerincét, csípőjét, lábát. A masszázs következtében a fájdalmat csökkenteni lehet; megfelelő mozgással kiegészítve (aquafitness, kismama jóga, úszás, stb.) teljesen meg lehet szüntetni, sőt el is lehet kerülni. Főként a harmadik trimeszterben vizesedhet a kismama szervezete, melyre megoldás lehet a talpmasszázs és a mozgás kombinációja.

 

A lábgörcs és a vizesedés elkerülése végett kineziológiai tapasz helyezhető fel a lábra, mely segíti az izom ellazulását és a fölösleges víz kivezetését. Ez ügyben is fordulhatsz hozzám bizalommal.

 


 A baba születése után aquajogging, kineziológiai tapasz és talpreflexológia
Kép

Az aquajogging és a reflexológia külön- külön és együttesen is segít a szervezet gyors regenerálódásában, beleértve a hormonrendszert, a nemi szervek rendszerét. Segít a gyorsabb tisztulásban, energetizál, melyre nagy szükség van a gyermekágyas időszak alatt, a szoptatás alatt és amikor már a pici mozgékonyabb és sokat kell utána rohangálni. A rengeteg hajolgatás, emelgetés intenzíven igénybe veszi a gerincet, elsősorban a derekat, a mell súlyának megnövekedése a szoptatási időszak alatt pedig a hát izmait dolgoztatja meg. Ilyenkor, míg az édesanya nem mehet újra tornázni, könnyebb, otthon végezhető hátizom gyakorlatokat végezhet, és a talpmasszázs kiegészítőként  mindenképpen nyugtató hatást gyakorol a sajgó testrészekre, friss oxigén dús vért irányítva oda. A szülés utáni depresszió is elkerülhető, hisz egy kellemes kikapcsolódás, felüdülés a testnek és a léleknek egyaránt. A várandósság ideje alatt elgyengült izmokat tapeléssel a helyén lehet tartani, fájdalmat lehet csökkenteni és egészen addig javasolt hordása, míg az édesanya szervezetet teljesen regenerálódik.

 

Reiki és a baba

A reiki a szeretet energiája, mely nyugalmat, harmóniát és energiát közvetít fogadójának, jelen esetben a babának és az anyukájának. Azok a babák, akik folyamatosan kapják a reikit, míg a mamájuk pocakjában vannak, sokkal nyugodtabb, kiegyensújozottabb babákká válhatnak. Anya pedig egy nagyot pihen a kezelés alatt, lelki békére és kiegyensúlyozottságra lel a kezelés segítségével. Ez pedig rendkìvül jó és nagyon fontos a babának, hisz a pocakban eltöltött 9 hónap eseményei befolyásolják a születendő baba későbbi sorsát.